Tygo raakt Jakko

De begeleiding die ik vroeger heb gemist, wil ik graag een andere jonge mantelzorger bieden.

  • Ervaringsmaatje: Tygo (24)
  • Jonge mantelzorger: Jakko (15)
  • Tijdsbesteding: paar uur per week

Tygo werkt in het leger en is mantelzorger voor zijn chronisch zieke moeder. Daarnaast maakt hij ook nog tijd vrij voor vrijwilligerswerk. “De begeleiding die ik vroeger heb gemist, wil ik graag aan een andere jonge mantelzorger bieden.”.

Waarom ging je vrijwilligerswerk doen?

“Ik was al jong mantelzorger. Inmiddels ben ik volwassen en wil ik andere jonge mantelzorgers graag steunen. Toen ik hoorde dat de Kap ervaringsmaatjes zocht, was ik direct enthousiast.”

Een ervaringsmaatje?

“Ja, Jakko heeft – net als ik – een moeder met een chronische ziekte. Dus de klik was er al snel. Jakko zocht iemand om mee uit te waaien en om leuke dingen mee te ondernemen. We hebben dezelfde hobby’s en interesses, dus we zijn een goede match!”

Wat houdt het in?

“We houden van spontane afspraken. Soms haal ik Jakko met mijn motor op van school. De glimlach op zijn gezicht dan is echt goud waard! Maar een ritje op de kartbaan of een autoshow bezoeken vinden we ook allebei leuk.”

Wat levert het jou op?

“Ik haal er veel voldoening uit en vind het mooi om te zien hoeveel plezier we samen kunnen hebben. Zo kan Jakko ook even zijn zorgen vergeten. Ik ben dit gaan doen om mijn ervaringen te kunnen delen en iets te betekenen voor een ander. Ik raad het iedereen aan!”

Reactie van Jakko:

“Ik vind het heel leuk om Tygo als maatje te hebben. We kunnen het over alles hebben. Hij is eigenlijk een grote broer voor me waarmee ik het heel gezellig heb. Tegen andere jonge mantelzorgers zou ik graag willen zeggen: zoek je iemand om mee te praten of leuke dingen mee te doen? Meld je dan ook aan bij De Kap.”

Wie RAAK jij?

Wil jij samen met ons de wereld
een beetje mooier maken?
Wij maken graag kennis met je!

Wie RAAK jij?

Wil jij samen met ons de wereld
een beetje mooier maken?
Wij maken graag kennis met je!