De Kap en CODA organiseren op zondag 28 april een lezing van Ronald Giphart over zijn boek ‘Ik mis mij ook’.

Synopsis ‘Ik mis mij ook’
Na een operatie waarbij een grote hersentumor wordt verwijderd, verandert het leven van jeugdarts Mascha Kamphuis compleet. Praten en bewegen gaan moeizaam, prikkels komen ongeremd binnen, emoties laten zich vaak niet onderdrukken en werken is vrijwel niet meer mogelijk. Mascha lijdt aan de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (nah). Net als 650.000 andere Nederlanders en hun omgeving.

‘Ik mis mij ook’ is een persoonlijk boek, opgetekend door Ronald Giphart, over de gevolgen van een slopende aandoening, die vaak aan de buitenkant niet te zien is. Het is geen successtory, geen zelfhulpboek met gegarandeerde oplossingen, maar een inzichtelijk verslag van hoe het leven van de ene op de andere dag kan veranderen, vanuit het perspectief van een patiënt, moeder, dochter, geliefde, vriendin en arts.

CODA organiseert maandelijks de rondleiding Onvergetelijk CODA in het museum en de activiteit Geheugenkabinet in de bibliotheek. Beide activiteiten zijn gericht op mensen met dementie en hun naasten.

Voor wie het aanschaffen van een ticket voor deze lezing niet vanzelfsprekend is; neem gerust contact op met De Kap voor de mogelijkheden om de lezing te bezoeken.