Vrijwilliger, is dat iets voor mij?

Voor vrijwel iedereen die graag iets voor een ander doet is er bij de Kap wel iets te doen. Er zijn veel verschillende werkzaamheden op praktisch en sociaal gebied. We kennen geen leeftijdsgrenzen, je hebt geen diploma’s nodig en ook met weinig tijd kun je iets voor een ander betekenen. Dit kan ook in het kader van stage.  Je werkt zelfstandig veelal in een één-op-één situatie bij de mensen thuis. We vinden vooral je motivatie belangrijk.

 

Aanmelden en dan?

Na je aanmelding krijg je een gesprek met een coördinator. Tijdens deze kennismaking bespreken we waarom je vrijwilliger bij ons wilt worden? Waar liggen jouw interesses en wat zijn je capaciteiten? Daarbij geef jij aan wat je graag wilt doen. Wanneer je beschikbaar bent en hoeveel tijd je wilt besteden. Natuurlijk krijg je van ons informatie en kun je vragen stellen.

Ga je starten? Dan tekenen we de vrijwilligersovereenkomst en vragen we een VOG voor je aan. (deze is verplicht en is gratis) Ga je zorgtaken uitvoeren dan is een training nodig. Deze wordt door de Kap, kosteloos, verzorgd.

 

Wat kan ik verwachten?

Als je aan de slag gaat als vrijwilliger maak je kennis met je vrijwillige coördinator. Hij/zij zorgt ervoor dat je aan een hulpvrager wordt gekoppeld. Voelt het voor jou en de hulpvrager goed dan kan je gaan beginnen. De coördinator begeleidt ook de hulpvraag en zal je dus van tijd tot tijd vragen hoe het gaat. Heb je vragen of signaleer je bijvoorbeeld een verandering in de hulpvraag dan kun je altijd bij de coördinator terecht.

Verder kun je rekenen op begeleiding en scholing. We organiseren regelmatig thema- en groepsbijeenkomsten waar je andere vrijwilligers kunt ontmoeten en ervaringen uit kunt wisselen. Daarnaast bieden we:

  • onkostenvergoeding
  • aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering (tijdens de uitvoer van je werkzaamheden als vrijwilliger)
  • Jaarlijks organiseren we gezellige activiteiten om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

 

Informatiebijeenkomst

Wil je eerst graag meer informatie? Iedere 3e donderdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur is er een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is ter oriëntatie en geheel vrijblijvend. Je bent van harte welkom. Natuurlijk hopen we dat je enthousiast geworden bent en je aanmeldt als vrijwilliger bij de Kap. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Je bent van harte welkom op Regentesselaan 2b. Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk, maar kun je niet op dit tijdstip? Bel of mail ons dan voor een afspraak die jou beter uitkomt.

 

Houd jij van mensen en help jij graag mee om Apeldoorn wat socialer te maken. Ga dan de uitdaging aan en wordt vrijwilliger.
Kijk ook bij onze vrijwilligersvacatures!