Vervangende mantelzorg

Woon je alleen en zelfstandig?

Niet iedereen met dementie, een beperking of chronische ziekte heeft een mantelzorger in de buurt. Nu we langer zelfstandig thuis moeten wonen kan een vrijwilliger een belangrijke en welkome aanvulling zijn op de zorg die je (misschien) al ontvangt. Onze vrijwilligers bieden gezelligheid, contact en ondersteuning. Een geruststellende gedachte voor eventuele familie op afstand.

Respijtzorg (vervangende mantelzorg)

Ben je mantelzorger? Vrijwilligers kunnen de zorg voor korte of langere tijd van je overnemen. Zorgen voor iemand is intensief en kost veel energie. Door de zorg tijdelijk over te dragen krijg je rust en ruimte om even op adem te komen en iets voor jezelf te doen. De zorg tijdelijk overdragen noemen we respijtzorg. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je leest er hier meer over.

In goede handen

Natuurlijk wil je dat degene die je verzorgd in goede handen is. Onze zorgvrijwilligers krijgen een training gericht op de zorg voor (chronisch)zieken of dementerenden. De vrijwilligers mogen geen verpleegkundige handelingen verrichten. Voorafgaand aan de inzet vindt een intake gesprek plaats. Zo kunnen we op zoek naar de best mogelijke match.

 

Wil jij graag een vrijwilliger die de zorg even overneemt zodat je even iets voor jezelf kunt doen? Of woont degene die zorg nodig heeft alleen en kan een vrijwilliger een aanvulling zijn op de eventuele aanwezige zorg? Neem dan contact op met een van coördinatoren van afdeling HulpSaam. (zie hieronder) Bij elke coördinator staat vermeld voor welk stadsdeel deze verantwoordelijk is.

Eric

Eric Kremer

Coördinator vrijwilligers

HulpSaam – ZW, NW en dorpen

Miranda

Miranda Berenschot

Coördinator vrijwilligers

Maatjes Apeldoorn

Laura

Laura Vrijsen

Coördinator Vrijwilligers

HulpSaam – ZO en NO