Doorverwijzen

Ben je op zoek naar hulp of ondersteuning voor iemand? Kijk dan goed of de vraag bij de Kap past en bespreek een eventuele doorverwijzing met degene die ondersteuning nodig heeft.

Vrijwilligers van de Kap bieden hulp bij bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk, boodschappen doen, vervoer. Lees hier welke hulpvragen we oppakken en de voorwaarden daarbij. Om goede ondersteuning te kunnen bieden is afstemming tussen beroepskrachten en vrijwilligers belangrijk. Lees hier hoe we vanuit de Kap deze samenwerking graag vormgeven.

Onze mantelzorgconsulenten hebben een luisterend oor voor mantelzorgers, bieden ondersteuning, geven informatie over het ondersteuningsaanbod en verwijzen waar nodig door. Lees hier meer over ons ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers.

Bij de betreffende dienst staat wie de contactpersoon is. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Samenwerken

De Kap werkt samen met diverse andere organisaties in Apeldoorn, we verwijzen naar elkaar door. We zijn aangesloten bij het Netwerk Informele Zorg Apeldoorn (NIZA). Dit is een samenwerkingsverband van organisaties en initiatieven die vrijwillige ondersteuning bieden. We leren van elkaar en staan samen voor de belangen van de informele zorg. De netwerkregisseur van NIZA werkt vanuit de Kap en is bereikbaar via 06 40490748.

Apeldoorn Pakt Aan (APA) versterkt het vrijwilligerswerk in Apeldoorn. APA heeft een vrijwilligersvacaturebank, deelt kennis over vrijwilligerswerk en geeft trainingen en workshops. Hier werken we actief mee samen.