Ben ik een jonge mantelzorger?

Kinderen en jongeren kunnen ook mantelzorger zijn. Als één van je gezinsleden langdurig ziek is, een beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, dan ben je een jonge mantelzorger.

Je zorgt bijvoorbeeld voor je vader met MS, een moeder die depressief is, een broer met autisme of zus met het syndroom van Down. Je houdt rekening met hun ziekte of beperking. Je maakt je zorgen over de situatie thuis en soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan. Je hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om toch jonge mantelzorger te zijn.
Soms is het helemaal niet leuk om op te groeien in een bijzondere situatie.
Download onze folder voor jonge mantelzorgers en lees tips die je verder kunnen helpen.
Lees hier waarvoor je als jonge mantelzorger bij de Kap terecht kunt.

jongeren

Waarvoor kun je terecht?

Alle jonge mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn kunnen bij ons terecht. Voor een gesprek met iemand over je situatie thuis of om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten.

Je zorgen delen kan zorgen schelen! Kijk hier waarvoor je bij ons terecht kunt.

meisje-moeder in rolstoel

Schrijf je in!

Ben jij mantelzorger, jonger dan 24 jaar en woon je in de gemeente Apeldoorn? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in bij de Kap. Je ontvangt dan van ons regelmatig per mail informatie over de activiteiten die wij voor jonge mantelzorgers organiseren.

Daarnaast maak je ook 2x per jaar kans op één van de VIP-arrangementen. Jullie zijn belangrijke personen binnen het gezin, VIP’s (very important person). Daarom stellen bedrijven in Apeldoorn uitjes beschikbaar. Zoals een dagje Apenheul, een High tea met vrienden en vriendinnen of een rondvlucht boven Apeldoorn.
Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag dan aan een ouder/verzorger om de inschrijving voor jou te doen.

mobiele telefoon

Volg ons op social media!

We posten regelmatig berichtjes op  facebook en instagram. Volg je ons ook? Dan ben je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten die we organiseren.