Stage lopen als Informeel Ambulant Begeleider

Stage

Wil je werkervaring opdoen met een diverse doelgroep en lijkt het je leuk om mensen één op één te ondersteunen in de thuissituatie?
Kom dan stage lopen bij de Kap en stap in de wereld van informele zorg!

We koppelen mensen die hulp of zorg nodig hebben met Apeldoorners die graag wat voor een ander willen doen. Daarnaast ondersteunen we mensen in Apeldoorn en omliggende dorpen die langdurig zorgen voor een familielid of vriend.

In de praktijk betekent dit, dat we mensen met een (psychische, sociale en/of lichamelijke) kwetsbaarheid ondersteunen waardoor zij hun zelfredzaamheid zo lang mogelijk kunnen behouden. Daarnaast ondersteunen we (jonge) mantelzorgers.

 

Voor wie?

Ben je een mbo- of een hbo-student in de studierichting Social work, Pedagogiek of Verpleegkunde dan word je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wat ga je als stagiair(e) bij de Kap doen?

Als stagiair(e) bied je praktische en/of sociale ondersteuning in de thuissituatie aan inwoners van de gemeente Apeldoorn die geen beroep kunnen doen op hun sociale netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Iemand ondersteunen in de vrije tijdsbesteding, samen activiteiten ondernemen.
  • ­­Werken aan doelen.
  • Iemand stimuleren meer in beweging te komen.
  • Een ervaringsmaatje zijn voor een jonge mantelzorger.
  • Mantelzorgers ontlasten door tijdelijk de zorg over te nemen.

 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je krijgt van ons passende begeleiding, rekening houdend met jouw wensen en behoeften. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt bij wie je terecht kan.
  • Wij bieden regelmatig intervisie, themabijeenkomsten en trainingen; zo ontmoet je ook andere stagiaires.
  • Je krijgt ruimte voor eigen invulling. Jij leert van ons, maar wij leren ook van jou. Wij staan daarom open voor nieuwe en frisse ideeën!

Zie hier hoe stagiaire Eline haar stage bij de Kap ervaart.

 

 

Lijkt dit je een leuke stageplek, mail dan je cv en motivatiebrief naar Tessa Wobma.

Tessa

Stagecoördinator

Tessa Wobma

Twijfel je of dit iets voor jou is of volg je een andere opleiding dan hierboven genoemd? Neem dan contact op, dan kijken we hoe we je verder kunnen helpen.