Maatje

Kun je een steuntje in de rug gebruiken? Vind je sommige dingen in het leven moeilijk en kun je daar wat hulp bij gebruiken? Misschien is een maatje voor jou wel de oplossing.
Een maatje stimuleert je en ondersteunt je bij het nemen van lastige drempels. Door je gedurende een periode (ongeveer een jaar) aan een maatje te koppelen kun je werken aan een doel dat jij graag wilt behalen. Misschien wil je meer sociale contacten of wil je graag sporten maar is de drempel naar een club te hoog. Je zoekt een zinvolle dagbesteding, maar hoe pak je dat aan? Met begeleiding van een maatje onderzoek je de mogelijkheden en zet je stapjes in de juiste richting. Samen gezellige, sportieve, culturele of recreatieve activiteiten ondernemen kan hierbij helpen.

Als jij je voor een maatjestraject aanmeldt volgt er eerst een intakegesprek. Zo leert de coördinator je beter kennen en kijkt hij/zij of er een vrijwilliger is die bij jou past. Als jullie kennisgemaakt hebben en beide het contact aan willen gaan kan het traject van start. De coördinator begeleidt het traject en is altijd beschikbaar voor vragen.

Alle maatjes krijgen een training om hen zo goed mogelijk op hun vrijwilligerswerk voor te bereiden.

De maatjesprojecten van de Kap zijn samen met de maatjesprojecten van Stimenz ondergebracht in een samenwerkingsverband: MaatjesApeldoorn.
MaatjesApeldoorn brengt vraag en aanbod bij elkaar en zorgt voor de passende match.

Truus

Truus de Boer

Coördinator vrijwilligers, Maatjes Apeldoorn

Wil je graag een maatje of wil jij iemand als maatje ondersteunen? Of heb je een andere vraag over ‘maatjes’? Neem contact op met Truus de Boer.