Talking Hands is een theatervoorstelling met gebarentaal. De voorstelling is woensdag 1 mei te zien in Orpheus Apeldoorn. Ben (of ken) jij iemand die doof of slechthorend is, dan is het interessant deze voorstelling samen met je naasten (familie/vrienden) bij te wonen. 

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkaar en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt en verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren.

Monique Corvers, artistiek directeur en regisseur van het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Filiaal voegt toe: “Talking Hands is niet alleen gemaakt voor mensen die gebarentaal spreken, maar voor iedereen. Het biedt wel een uitgelezen kans voor families met een doof of slechthorend gezinslid dat gebarentaal spreekt gezamenlijk naar het theater te komen. Als wij jeugdtheater maken is het ook geschikt voor volwassenen en er is 1 ding belangrijk: dat je kinderen serieus neemt. Niet onderschat. Ze hebben weliswaar een kleiner lichaam dan wij, maar hun ziel is even groot.”

Filiaal theatermakers is een Utrechts jeugdtheatergezelschap. “Ons gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht.”

Kaartjes zijn via de website van Orpheus te bestellen.