Wil je graag meer regie over de zorg voor jouw kind? Een Persoonsgebonden Budget (PGB) kan je daarbij helpen.

Met een PGB krijg je de mogelijkheid om zelf zorg in te kopen en te bepalen wie deze zorg levert, op welke momenten en op welke manier. Dit biedt meer flexibiliteit en maatwerk voor jouw kind en gezin.

Op maandag 7 oktober wordt er tijdens de themabijeenkomst van Platform KrachtigApeldoorn een presentatie gegeven over PGB en financiële tegemoetkomingen.

We vertellen over PGB vanuit de Jeugdwet en PGB vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) en is er ruimte voor het stellen van vragen.

MEE Samen zet zich in voor mensen met een beperking en hun netwerk. Op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. MEE biedt informatie, advies en ondersteuning op maat.

Irma Post (van Sofiad Bewind) geeft je inzicht in hoe je de jaarlijkse verantwoording aflegt aan de rechtbank en wat de rechtbank van jou verwacht. Wat zijn jouw taken en wat niet? Kortom, alles over bewindvoering, curatele en mentorschap komt aan bod.

Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Ben je ouder of verzorger van een zorgintensief kind? Lijkt het je fijn om andere ouders/verzorgers te ontmoeten en van gedachten en ervaringen te wisselen? Je bent welkom!

Maandag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het Bijgebouw van de Julianakerk aan de Deventerstraat 91 in Apeldoorn.

 Je kunt je voor deze avond aanmelden bij Tessa Wobma.