Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn onmisbaar! De gemeente Apeldoorn heeft waardering voor het werk van mantelzorgers en geeft hun daarom graag iets extra’s; een Stadspas met een tegoed van € 50,-.
Iedere mantelzorger, van wie de zorgvrager in Apeldoorn woont, kan zich via de Kap aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Dat kan van 11 september t/m 30 november via onderstaand formulier. Als de aanvraag is ingediend krijg je per e-mail een bewijs van de aanvraag.
Dit is het bewijs van aanmelding en moet bewaard worden!

Voorwaarden:

  • De mantelzorgwaardering is voor alle mantelzorgers die langer dan 3 maanden en/of meer dan 8 uur per week voor iemand zorgen.
  • Als mantelzorger heb je een persoonlijke relatie met de verzorgde. Bijvoorbeeld je partner, kind, ouder of vriend(in).
  • De mantelzorger draagt meer zorg dan de gebruikelijke dagelijkse zorgtaken voor partners, ouders, inwonende kinderen.
  • Degene die de mantelzorg ontvangt woont in de gemeente Apeldoorn.
  • Er kan per persoon één waardering worden aangevraagd.

 

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren die opgroeien met een familielid die langdurig of intensieve zorg nodig heeft zijn mantelzorger. Voor deze jonge mantelzorgers is er een speciale regeling. Jongeren t/m 17 jaar kunnen een cadeaubon van €50,- aanvragen. Jongeren van 18 t/m 23 jaar hebben de keuze tussen een Stadspas en een cadeaubon van €50,-.
Ben je op 1 december 23 jaar of jonger en je wilt graag een cadeaubon klik dan op de knop onderaan “cadeaubon aanvragen”.
Ben je 18 t/m 23 jaar en wil je de Stadspas, vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

 

Stadspas

Als de aanvraag is goedgekeurd, krijg je nog vóór de kerst een Stadspas Apeldoorn (met informatie hoe die te gebruiken) thuisgestuurd. Ben je al in het bezit van een Stadspas? Dan krijg je het bedrag van de mantelzorgwaardering op je pas gestort. Je kan het bedrag uitgeven bij deelnemende ondernemers en verenigingen in de gemeente Apeldoorn. Klik hier voor meer informatie en de lijst met deelnemende ondernemers en verenigingen.

 

Hulp nodig

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering? Heb je geen internet of lukt het niet om de mantelzorgwaardering online aan te vragen? Bel dan met telefoonnummer: 055 576 79 98.
Spreek vervolgens duidelijk je naam en telefoonnummer in. Je wordt dan door een medewerker van de Kap op een ander tijdstip teruggebeld en persoonlijk verder geholpen. Afhankelijk van de drukte kan het zijn dat het terugbellen misschien iets langer (enkele dagen) op zich laat wachten dan gedacht. We hopen op je begrip.

Heb je een vraag over de Mantelzorgwaardering? Kijk dan eerst of die vraag bij de “Veelgestelde vragen” staat. Staat de vraag er niet bij, stuur dan je vraag per e-mail naar: mzw@dekap.nl
Heb je een vraag over de Stadspas of het gebruik hiervan stuur dan een e-mail naar helpdesk@loyaltygroup.nl