De impact van de Kap in 2022 in cijfers

Vrijwilligers en mantelzorgers maken al 55 jaar verschil in Apeldoorn door kwetsbare inwoners en hun naasten te ondersteunen. De Kap brengt mensen die hulp nodig hebben in contact met stadsgenoten die zich willen inzetten voor anderen. Daarnaast ondersteunt de Kap mantelzorgers die langdurig voor een familielid of vriend zorgen.

Door onze inzet kunnen bewoners van Apeldoorn en de dorpen langer zelfstandig wonen, zijn zij minder eenzaam en voelen zij zich gesteund door de mensen om hen heen. In 2022 hebben ruim 600 vrijwilligers van de Kap in totaal ongeveer 2800 hulpvragen opgepakt. Vrijwilligers brachten bezoekjes, brachten mensen naar het ziekenhuis, knapten tuintjes op, deden boodschappen en gingen er samen op uit. Ook ondersteunden vrijwilligers mantelzorgers, zodat zij even rust konden nemen of de handen vrij hadden voor andere verplichtingen.

Bij de Kap stonden vorig jaar 7900 mantelzorgers ingeschreven, waaronder 700 kinderen en jongeren onder de 18 jaar. De groep mantelzorgers is heel divers van mantelzorgers met een partner met dementie of NAH tot ouders met een zorgintensief kind.

Bekijk hier de volledige infographic.