Mantelzorgconsulent Monique leert nog iedere dag

Sinds begin december vorig jaar is Monique Steunenberg werkzaam als mantelzorgconsulent bij de Kap. Ze is getrouwd, woont in Ugchelen en heeft twee kinderen. Haar zoon woont nog thuis, maar haar dochter is onlangs uitgevlogen. “En dat is echt even wennen… maar helemaal goed!”, aldus Monique. Met haar man gaat ze er graag op uit met de caravan, maar lekker thuis zijn vindt ze ook prima. Ze is graag in beweging en yoga helpt haar goed om flexibel te blijven en om te ontspannen.

Vrijwillige inzet

Voordat Monique bij de Kap terechtkwam, heeft ze een aantal afwisselende en leerzame jaren achter de rug. Zo kreeg ze de kans om in een andere plaats het Knooppunt Mantelzorg vorm te geven, een project dat helaas tot een einde kwam. Vervolgens heeft ze meerdere jaren gewerkt als sociaal werker, waarbij ze verantwoordelijk was voor het opzetten en uitrollen van een servicepunt speciaal voor vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werkten. “En in de tijd dat er veel Oekraïense vluchtelingen naar Nederland kwamen heb ik de vrijwillige inzet hiervoor mogen coördineren.”

In gesprek gaan

Hoewel deze ervaringen stuk voor stuk waardevol en zinvol waren, ontdekte Monique dat haar hart ligt bij het werken dicht bij de mensen, met name mantelzorgers. Ze wilde graag de mogelijkheid hebben om met hen in gesprek te gaan, om te bespreken wat ze nodig hebben om het vol te kunnen houden. “Soms is het belangrijk om te praten over de zorgen die er zijn en hoe daarmee om te gaan, terwijl op andere momenten praktische zaken geregeld moeten worden”, legt ze uit.

Het gevoel van betekenisvol zijn en voldoening halen uit haar werk waren en zijn de drijfveren achter Monique’s keuze om mantelzorgconsulent te worden. “In deze gevarieerde functie heb ik het erg naar mijn zin. Ik leer nog iedere dag en dat is prettig”, aldus Monique.

Mocht je het fijn vinden om eens in gesprek te gaan met Monique? Laat het dan weten. Zij is telefonisch te bereiken op 06 407 305 79 of via mail: m.steunenberg@dekap.nl.