Eleonora: ‘We kunnen veel van elkaar leren’

Sinds enige tijd werkt Eleonora Souissa bij de Kap als Mantelzorgconsulent, met een speciale focus op ‘Diversiteit & Inclusie’. Hoe vond ze haar weg naar de Kap?

Eleonora (30 jaar) vertelt: “Via LinkedIn ontving ik een berichtje van een oud-collega. Zij werkt bij de Kap en vertelde dat ze daar een vacature hadden voor een Mantelzorgconsulent. Of dat misschien iets voor mij was. Ik was opzoek naar iets nieuws, herkende mijzelf in het geschetste profiel en dacht ik ga het proberen. Binnen een paar weken zat ik hier aan tafel mijn nieuwe contract te ondertekenen.”

Migratieachtergrond

Bij de Kap gaat Eleonora zich specifiek richten op mantelzorgers met een migratieachtergrond. Al tijdens haar studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening was ze zeer geïnteresseerd in deze doelgroep. Zo heeft ze bijvoorbeeld gewerkt als Ambulant Begeleider voor mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. Niet zo vreemd als je weet dat Eleonora een Molukse moeder heeft.

“De verschillen in culturen, de verschillende gewoonten en kijk op het leven, heb ik altijd al interessant gevonden”, motiveert zij haar belangstelling voor mantelzorgers met een migratieachtergrond. “Ik ben dan ook van mening dat wij allemaal veel van elkaar kunnen leren.”

Molukken

Naast werken bij de Kap zet Eleonora zich ook actief in voor de Molukse gemeenschap in Nederland en op de Molukken. Zo geeft geeft ze bijvoorbeeld een uurtje in de week Nederlandse en Engelse les via Zoom aan mensen van alle leeftijden op de Molukken.