Informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk

Was ‘vrijwilliger worden’ één van je goede voornemens voor dit jaar en is het daar nog steeds niet van gekomen? Treuzel dan niet langer en laat je informeren over de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk in Apeldoorn. De Kap organiseert iedere derde donderdag van de maand een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Steeds meer inwoners van Apeldoorn en omliggende dorpen hebben hulp of zorg in de thuissituatie nodig. Velen van hen kunnen echter geen beroep doen op familie of vrienden en komen helaas ook niet voor professionele hulp in aanmerking. De Kap probeert hen te helpen en is daarom continu op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die graag iets voor een ander willen betekenen.

Mogelijkheden

Een ervaren medewerker geeft tijdens de informatiebijeenkomst uitleg over de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Heb je wekelijks een paar uurtjes tijd en wil je je voor langere tijd aan één persoon verbinden? Dan kun je bijvoorbeeld maatje worden van iemand die moeite heeft een sociaal netwerk op te bouwen, drink je wekelijks een kopje koffie bij een eenzame oudere, maak je samen een (rolstoel)wandelingetje, ondersteun je een mantelzorger of help je iemand met z’n administratie of boodschappen.

Flexpool

Voor mensen die niet wekelijks beschikbaar zijn, maar wel graag af en toe iets voor of met een ander willen doen, is er de flexpool. De flexpool bestaat uit een groep betrokken vrijwilligers, die incidenteel bij een acute hulpvraag of kleine praktische spoedklus worden ingezet. Denk daarbij aan het helpen bij een verhuizing of een eenvoudige schilder- of tuinklus. Vrijwilligers in de flexpool beslissen per keer of ze inzetbaar zijn.

Als vaste vrijwilliger of als flex-vrijwilliger bij de Kap kun jij het verschil maken in het leven van iemand die wel wat hulp kan gebruiken, en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Het aanbod aan vrijwilligerswerk is groot. Er is altijd wel een klus die bij jou past en het is nooit te laat om je goede voornemens waar te maken.

Informatie

De informatiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers zijn elke derde donderdag van de maand in het gebouw van de Kap aan de Regentesselaan 2-B in Apeldoorn en starten om 10:00 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel. Dat kan telefonisch (055 529 55 20) of via info@dekap.nl. Kijk hier voor meer informatie. In onze agenda zie je wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is.

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk, maar kun je niet op dit tijdstip? Bel of mail ons dan voor een afspraak die jou beter uitkomt.