Bijeenkomst Platform Krachtig Apeldoorn geeft ouders energie en herkenning

16 februari 2023

De tweede bijeenkomst van het Platform Krachtig Apeldoorn, begin februari, stond in het teken van ‘Oog voor jou’; het boek van Minke Verdonk over wat ouders en professionals van kinderen met een (lichamelijke) beperking moeten weten, durven en doen. De schrijfster was zelf als spreker en gespreksleider aanwezig.

In totaal waren ruim dertig ouders aanwezig bij de bijeenkomst. Zij deelden de uitdagingen in hun leven als ouder van een kind dat intensieve zorg nodig heeft, maar ook hun ervaringen met zorgverleners en hun netwerk. “Waar ik veel tegenaan liep was de hoeveelheid aan artsen”, aldus een van de ouders. Ook bespraken ze wat hen helpt om tijd voor zichzelf te nemen. “Ondanks het feit dat de ouders verschillende thuissituaties hebben, geeft het wel veel herkenning en energie.”

Ouderschapsspel

Het platform Krachtig Apeldoorn voor ouders met kind dat intensieve zorg nodig heeft komt elke maand bij elkaar om over een bepaald onderwerp te spreken en elkaar te ontmoeten. Mocht je een ouder kennen of een ouder/verzorger zijn van een zorgintensief kind, houd dan de agenda op de website van Stichting de Kap in de gaten voor de aankomende bijeenkomsten. Maandag 6 maart is de volgende bijeenkomst en heeft als thema het ouderschapsspel, waarin we met elkaar in gesprek gaan over je rol als ouder/verzorger. Daarnaast is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en (h)erkennen.

Wil je via de mail op de hoogte gehouden worden, dan kan je mailen naar: t.wobma@dekap.nl of l.wenneker@meesamen.nl.