Geslaagde kookworkshop voor Apeldoornse mantelzorgers dankzij stichting Da Capo

In de praktijk komen we bij de Kap regelmatig mooie voorbeelden tegen van een geslaagde samenwerking met andere organisaties. Zoals mantelzorgconsulent Karin Fennes, die samen met Marleen Hoogeboom van stichting Da Capo (links op de foto) een geslaagde kookworkshop voor Apeldoornse mantelzorgers wist te organiseren.

“Toen ik voor de Dag van de Mantelzorg op zoek was naar een leuke kookworkshop, kreeg ik van een collega de tip om eens bij Da Capo te informeren”, vertelt Karin. “Ze zouden daar een prachtige nieuwe keuken hebben.”

Kookstudio

Stichting Da Capo helpt Apeldoornse (migranten)vrouwen om opnieuw te beginnen in Nederland. Dat doen ze door verschillende activiteiten aan te bieden zoals taalles, taalcafé, computerles, fietsles, naaicursus of helpen in de kookstudio. “Hoe leuk zou dat zijn”, dacht Karin. “Vrouwen met een migratieachtergrond die mantelzorgers een kookworkshop aanbieden.’

“Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Marleen Hoogeboom, oprichtster van Da Capo, gebeld. Haar verteld over de Dag van de Mantelzorg en heel voorzichtig geïnformeerd of een kookworkshop mogelijk was. De eerste reactie van Marleen was dat ze dat nog nooit gedaan hadden, maar het wel heel graag wilden uitproberen.”

Proeven

Karin: “Tot onze grote vreugde kwamen er direct aanmeldingen voor de kookworkshop binnen. Zoveel dat we vrijwel meteen een tweede workshop hebben gepland.” De workshops waren een groot succes. Marleen heette de mantelzorgers welkom, vertelde iets over Da Capo en had samen met haar team vrijwilligers alles tot in de puntjes voorbereid. “Na een ochtend hard werken konden we het resultaat zelf proeven. En eerlijk is eerlijk, het smaakte verrukkelijk!”

De mantelzorgers hebben dankzij de inzet van Marleen en haar team een ontzettend gezellige, ontspannen en leerzame ochtend gehad. Ze gingen niet alleen met nieuwe recepten naar huis, maar ook met meerdere goed gevulde bakjes eten, zodat ook het thuisfront kon proeven. Daarom verdient Da Capo, en in het bijzonder Marleen Hoogeboom, wat Karin betreft een bloemetje.