Maak kennis met coördinator vrijwilligers Laura

“We kunnen veel zelf, maar in de kern hebben we elkaar nodig en er komt altijd een punt waarop je het niet meer allemaal alleen kunt klaarspelen.” Aan het woord is Laura Vrijsen, sinds december vorig jaar (beroeps-)coördinator vrijwilligers bij de Kap. Eerst in Apeldoorn-Zuidoost en inmiddels ook in Noordoost.

“Het klinkt heel cliché, maar hele kleine dingen maken soms zo’n groot verschil. Een praatje maken met iemand die net weduwe is geworden, of met iemand de wekelijkse boodschappen doen. Ik vind het geweldig dat we bij de Kap mensen stimuleren naar elkaar om te kijken.”

Nieuw

Laura is niet alleen nieuw bij de Kap, maar ook nieuw in Apeldoorn. In oktober is ze vanuit de Bijlmer in Amsterdam hiernaartoe verhuisd. “Samen met mijn vriend Yoram en onze pup Bruna wonen wij in Apeldoorn Noordwest. We zijn beide nieuw in de stad en hebben gekozen voor deze regio vanwege de ruimte, rust en mooie natuur. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen. Ik hou er ook van om creatief bezig te zijn en doe vaak cursussen, zoals theater, zingen en tekenen.”

Match

In Amsterdam werkte Laura bij het Leger des Heils, ook als vrijwilligerscoördinator en daarnaast coördineerde ze er een maatjesproject. Ook heeft ze een aantal jaar vervangende mantelzorg gedaan via de organisatie Mantelaar. “Ik ben dus al aardig thuis in het wereldje van vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning. Dat is ook waar ik de match meteen zag met stichting de Kap.”

Laura: “Wat ik mooi vind aan de Kap is dat het een sociale organisatie is. Voor allerlei soorten hulpvragen kunnen mensen bij ons terecht. Uiteindelijk is het de menselijke verbinding die telt.”