Ontspannen fietstocht voor Apeldoornse mantelzorgers

De fietsclub voor Apeldoornse mantelzorgers is weer van start gegaan. Iedere tweede woensdag van de maand fietsen de deelnemers een mooie route in de omgeving van Apeldoorn onder leiding van vrijwilliger Gerrit Oldemenger.

Voor mantelzorgers die vaak een hoge druk ervaren en weinig tijd hebben voor zichzelf kan fietsen meer betekenen dan alleen een sportieve hobby om fit te blijven. Het kan een welkome vorm van ontspanning zijn en een manier om hun mentale gezondheid te ondersteunen. Daarom kent stichting de Kap al enkele jaren een fietsclub speciaal voor Apeldoornse mantelzorgers. Vrijwilliger Gerrit Oldemenger (foto) zet iedere maand een mooie route uit. “Het zijn fietsroutes van zo’n 30 km per keer”, legt hij uit, “met onderweg een pauze voor een kop koffie bij een café of uitspanning. Daarna fietsen we weer een stukje en gaan dan picknicken.”

Informeel

De fietsclub gaat iedere tweede woensdag van de maand (t/m oktober) om 10:00 uur op pad. “De sfeer is informeel. Tijdens de fietstocht kunnen de deelnemers genieten van de natuur en ondertussen een beetje kletsen, ervaringen delen en elkaar tips geven”, vertelt Gerrit. “Rond 14:00 uur zijn we weer terug in Apeldoorn.” Bij slecht weer maakt de fietsclub er een gezellig koffie-uurtje van bij de Kap. Ben jij mantelzorger en wil je graag meefietsen? Dat kan! Meld je aan bij de Kap via 055 529 55 20 of stuur een e-mail naar info@dekap.nl. Deelname aan de fietsclub is kosteloos.