Foto’s campagne ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’ in Grote Kerk

In de Grote Kerk zijn tot en met 29 november foto’s te zien uit onze campagne: ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’ van stichting de Kap. De Raak-campagne draait om inspirerende ervaringsverhalen van Apeldoorners die vertellen welke impact hun vrijwillige inzet heeft op het leven van degene die zij helpen, maar ook hoe het vrijwilligerswerk henzelf raakt.

Zoals Marieke (39), die naast haar baan als ambulant begeleider bij RIWIS Zorg & Welzijn de 67-jarige Petra helpt met haar administratie. “Ik zie vrijwilligerswerk als zorgen voor mijn medemens”, zegt ze. “Wat zijn nou twee uurtjes per maand?” Of neem Arno (52), die naast zijn werk als arbeidspsycholoog één keer in de drie weken met Hans, die aan klassiek autisme lijdt, op pad gaat. “Het kost mij weinig tijd en je kunt echt iets voor een ander betekenen”, motiveert hij zijn vrijwillige inzet. Deze verhalen tonen aan hoe vrijwilligerswerk niet alleen degene raakt die geholpen wordt, maar ook de vrijwilliger zelf.

De foto’s zijn o.a. gemaakt door de Apeldoornse fotografe Renée Krijgsman. Zij is gespecialiseerd in het fotograferen van ‘bijzondere levensmomenten’ en heeft belangeloos aan deze campagne meegewerkt.

Lees meer inspirerende vrijwilligersverhalen op www.dekap.nl/wie-raak-jij. Wil jij ook een stadsgenoot raken en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan als vrijwilliger aan bij de Kap via info@dekap.nl of bel 055 529 55 20 en ervaar hoeveel voldoening en plezier het geeft om een ander te helpen.