Vrijwilligster Diny zamelt gebruikte postzegels en kaarten in voor goed doel

December is vanouds de maand dat er heel veel kaarten worden verstuurd. De meeste kaarten verdwijnen vervolgens in een la of in de prullenbak. Zonde vindt vrijwilligster Diny Welling. Al vele jaren roept ze iedereen op om gebruikte postzegels en kaarten ter attentie van haar af te geven bij de Kap.

Wat gebeurt er met deze zorgvuldig verzamelde postzegels en kaarten? Diny: “Alle binnen- en buitenlandse postzegels die zo worden verzameld gaan naar een veiling en de opbrengst gaat naar Kerk in Actie (voorheen de Zending).” Met het geld worden belangrijke humanitaire projecten gefinancierd die wereldwijd het verschil kunnen maken in het leven van mensen.

Hergebruik

“De felicitatie-, kerst-, nieuwjaars- en andere kaarten die geschikt zijn voor hergebruik krijgen een nieuw leven. Die gaan naar instellingen waar er weer nieuwe kaarten van worden gemaakt”, legt Diny uit. Op die manier blijft de vreugde en genegenheid die oorspronkelijk in deze kaarten zijn gelegd behouden. “Wat niet meer te redden valt gaat naar het oud papier. De opbrengst hiervan gaat ook naar Kerk in Actie.”

Dit initiatief van is een mooi voorbeeld van hoe een eenvoudige actie een groots effect kan hebben. Het schenken van gebruikte postzegels en kaarten lijkt misschien klein, maar het maakt een wereld van verschil voor degenen die profiteren van de opbrengst. Dus als je in de toekomst gebruikte postzegels ziet of oude ansichtkaarten hebt, denk dan aan Diny en lever ze ter attentie van haar in bij de receptie van de Kap.