Gedichtenclub: creatieve uitlaatklep voor mantelzorgers

Vrijdag 29 september start de Kap met de Gedichtenclub speciaal voor mantelzorgers. De eerste in een serie maandelijkse bijeenkomsten onder begeleiding van de Apeldoornse schrijfster Elly Spruyt.

Mantelzorgers dragen vaak een zware last. Het zorgen voor een geliefde kan zowel emotioneel als fysiek uitputtend zijn. Maar wat als er een manier was om die druk te verlichten, om emoties te uiten en verbinding te vinden met anderen in dezelfde situatie? Dat is precies waarvoor de Gedichtenclub voor mantelzorgers in het leven is geroepen.

Gevoelens

De Gedichtenclub, geleid door Elly Spruyt (foto), biedt mantelzorgers de gelegenheid om hun liefde voor woorden te uiten en te delen. Elly, die niet alleen een begenadigd schrijfster is maar ook zelf mantelzorger, begrijpt als geen ander hoe gedichten als uitlaatklep kunnen dienen voor de gevoelens en ervaringen die gepaard gaan met deze belangrijke taak.

De maandelijkse bijeenkomsten bieden een veilige ruimte waar mantelzorgers hun gedachten en gevoelens kunnen vertalen in prachtige poëzie. Het proces van het schrijven en delen van gedichten kan dienen als een krachtig medicijn voor de ziel, waardoor emotionele opluchting en persoonlijke groei worden bevorderd.

Uitdagingen

De Gedichtenclub biedt niet alleen de mogelijkheid om emoties te uiten, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten met mensen die dezelfde uitdagingen begrijpen. De club komt vrijdag 29 september van 13:30 tot 15:00 uur bij elkaar in het gebouw van de Kap aan de Regentesselaan 2b. Als je geïnteresseerd bent in deelname aan de Gedichtenclub voor mantelzorgers of als je meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Monique Steunenberg via e-mail op m.steunenberg@dekap.nl of telefonisch via 055 529 55 20.