Ken je het Geheugensteunpunt al?

Maar liefst één op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. Volgens stichting Alzheimer Nederland hebben op dit moment ongeveer 290.000 mensen een vorm van dementie. In 2050 zal dit aantal oplopen naar meer dan 620.000. Dementie wordt daarmee volksziekte nummer één.

Helaas is er nog geen genezing mogelijk. Acceptatie van de ziekte en daar een nieuw toekomstbeeld bij vormen gaat niet van de één op de andere dag. Het Geheugensteunpunt Apeldoorn kan daarbij helpen.

Spelactiviteiten

Marriët de Kraker, coördinator van het Geheugensteunpunt, organiseert samen met een team vrijwilligers diverse activiteiten specifiek voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorgers. Zo komen iedere dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagmiddag de deelnemers bij elkaar in Wijkcentrum Orca voor een gezellig samenzijn en geheugentrainingen.

Het Geheugensteunpunt is voor mantelzorgers de plek waar ze informatie, scholing en advies kunnen krijgen over dementie. Daarnaast zijn er speciale gespreksgroepen voor mantelzorgers. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marriët: 06 126 777 88 of via de mail.

Kijk voor meer informatie over dementie op de site van het Geheugensteunpunt Apeldoorn.