De nieuwe Informeel is uit!

Het nieuwste nummer van de Informeel is zojuist uitgebracht, en Jan is er maar druk mee. Met zorg en toewijding plakt hij adresstickers, sorteert hij de exemplaren, laadt hij ze in zijn fiets en bezorgt hij ze bij de lezers. De Informeel, het magazine van de Kap, staat weer boordevol inspirerende verhalen over mantelzorgondersteuning en vrijwilligerswerk.

In deze editie wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verschillende onderwerpen die betrekking hebben op mantelzorg. Zo is er een artikel gewijd aan vervangende mantelzorg, waarin de mogelijkheden en voordelen worden belicht. Daarnaast biedt het magazine een overzicht van het diverse aanbod aan praktische- en sociale ondersteuning dat de Kap te bieden heeft.

Ruud deelt zijn persoonlijke ervaringen als mantelzorger en vertelt openhartig over de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen om zijn baan te kunnen combineren met zijn zorgtaken. Verder komen er twee jonge mantelzorgers aan het woord en kijken twee jubilarissen terug op hun jarenlange ervaring als vrijwilliger bij de Kap, waarbij ze stilstaan bij de voldoening en betekenis die ze hebben gevonden in hun vrijwilligerswerk.

Gratis afhalen

Deze week wordt het blad door tientallen vrijwilligers – waaronder dus Jan – verspreid onder alle vrijwilligers en mantelzorgers die zijn aangesloten bij de Kap. Als je geïnteresseerd bent in het werk van de Kap, kun je de Informeel gratis afhalen aan de Regentesselaan 2B. Daarnaast is het magazine ook  hier online te lezen.