Activiteiten Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) op zaterdag 14 oktober is bedoeld om de palliatieve zorg meer bekendheid te geven. In Oost-Veluwe doen we dat o.a. door jaarlijks samen met Filmhuis Gigant een film aan te bieden over palliatieve zorg. Dit jaar kun je ook gratis naar de theatervoorstelling ‘Oscar en oma Rozerood’.

 

Ontroerende film over liefde en loslaten

Donderdag 12 oktober staat de film ‘Plus que jamais’ op het programma. Een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Na afloop van de film gaat José ter Morsche, geestelijk verzorger bij het Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe en Zozijn, in gesprek met de bezoekers.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

 

Theatervoorstelling Oscar en oma Rozerood

Op zaterdag 14 oktober wordt de theatervoorstelling ‘Oscar en oma Rozerood’ twee keer gespeeld in de Doopsgezinde kerk aan de Paslaan in Apeldoorn. ’s middags om 13:30 uur (beperkt aantal plaatsen) en ’s avonds om 19:30 uur. ‘Oscar en oma Rozerood’ is een solovoorstelling door actrice Ksenia Marasanova naar het gelijknamige boek van Éric-Emmanuel Schmitt. “De kleine veelzijdige soliste weet je twee uur lang te boeien en te ontroeren”, aldus de Theaterkrant in een recensie.

Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe, stichting de Kap en de Groene Hoed hebben deze voorstelling gezamenlijk ingekocht. Een kwart van de opbrengst gaat naar onderzoek ten behoeve van ALS en de ALS- patiëntenvereniging.

Vrijwilligers van de Kap kunnen gratis een kaartje bestellen.
Aanmelden voor de middagvoorstelling kan hier.
Aanmelden voor de avondvoorstelling kan hier.