Oprichtster Janny Bol geëerd tijden jubileumviering de Kap

Als eerbetoon aan haar oprichtster heet de nieuwe vergaderruimte van de Kap vanaf nu de ‘Janny Bol Zaal’. De onthulling vond plaats tijdens de viering van het 55-jarig bestaan van de Kap.

Om de lokale Apeldoornse jeugd meer te betrekken bij de hulp aan ouderen, nam Janny Bol in 1968 het initiatief tot het oprichten van een vrijwillige hulpdienst. Deze dienst begon als ‘De Kruimelschaar’ en werd later in 1990 omgedoopt tot Stichting de Kap. De hulpdienst was vanaf dag één een groot succes. En dat is het na 55 jaar nog steeds. De vrijwilligers van de Kruimelschaar/de Kap hebben sinds de oprichting vele duizenden inwoners van Apeldoorn geholpen die niet voor professionele zorg in aanmerking komen en geen beroep op familie of vrienden kunnen doen.

Naambordje

En nu is er bij de Kap dus een ruimte naar haar vernoemd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst mocht de zichtbaar ontroerde Janny (88), omringd door vrienden, familie en oud-collega’s, zelf het naambordje onthullen. Deze symbolische handeling betekent niet alleen erkenning van haar levenswerk, maar dient ook als inspiratie voor de huidige vrijwilligers om zich in te blijven zetten voor de Apeldoornse samenleving.

Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten voor een ander? Neem dan contact op met de Kap door te mailen naar info@dekap.nl of bel 055 529 55 20.

(foto: Janny Bol, oprichtster van De Kruimelschaar/de Kap, snijdt de jubileum-taart aan.)