Jonge Mantelzorgers ontvangen verdiende waardering

Tijdens het NK Wielrennen in Omnisport op donderdag 28 december werden Apeldoornse Jonge Mantelzorgers in het zonnetje gezet. Tussen de opwinding van wielerwedstrijden door nam wethouder Anja Prins het podium om de Jonge Mantelzorgers te bedanken voor hun inzet.

“De jongeren die hier vandaag staan te kijken naar topsport zijn wat mij betreft eigenlijk ook topsporters. Jullie zorgen elke dag voor je familie”, prees de wethouder de jongeren. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor wat jullie doen.” Ook mochten de jongeren op het middenterrein van de wielerbaan vragen stellen aan de organisatie van het toernooi.

Cadeaubon of Stadspas

Als blijk van waardering ontvingen jongeren tot 18 jaar een cadeaubon van Bol.com, waarmee ze zelf iets leuks konden uitzoeken. Voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar was er de keuze tussen een cadeaubon en een Stadspas, waarmee ze toegang kregen tot diverse activiteiten en evenementen in de stad. Deze waarderingsactie benadrukt het belang van erkenning voor de inspanningen van Jonge Mantelzorgers. Ondanks hun jonge leeftijd dragen zij een aanzienlijke verantwoordelijkheid en verdienen zij het om in de schijnwerpers te staan. Het samenkomen van deze jongeren tussen de topsporters tijdens het NK Wielrennen creëerde een bijzondere sfeer van erkenning en solidariteit.

Film

Het NK Wielrennen was één van de twee locaties waar jonge mantelzorgers hun waardering konden ophalen. Het andere ophaalmoment was een week eerder, op dinsdag 19 december in bioscoop Vue, waar ca. 100 jongeren na het zien van de film Wonka hun waardering in ontvangst namen.