Monuta viert jubileum met donatie aan de Kap

Uitvaartonderneming Monuta, vertegenwoordigd door Wouter Mondeel en Irma Geritz, heeft een cheque van 750 euro overhandigd aan Stichting de Kap. De cheque werd in ontvangst genomen door Therèse Siebenga en Hetty van der Veen, coördinatoren Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ) en Rouwverwerking bij de Kap.

De gulle gift is een bijzonder gebaar ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Monuta, dat haar hoofdkantoor in Apeldoorn heeft. Als onderdeel van hun jubileumviering hebben zij besloten om verschillende organisaties en projecten te ondersteunen, waaronder de Kap. Siebenga: “Wij zijn heel blij met deze gift en zien het als een waardevolle steun in onze missie.”

Bekendheid

De Kap wil de bijdrage gaan gebruiken om meer bekendheid te geven aan de vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg in de thuissituatie, waarbij de focus ligt op het in een eerder stadium inzetten van deskundige en goed opgeleide vrijwilligers bij mensen in de laatste levensfase. Daarnaast zal de bijdrage worden gebruikt om de gespreksgroep voor nabestaanden meer bekendheid te geven.

Troost

Zowel Monuta als de VPTZ-vrijwilligers van de Kap zetten zij zich in voor het welzijn van mensen in de meest kwetsbare fase van het leven en bieden troost en ondersteuning aan degenen die het nodig hebben. “Het is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven en stichtingen gezamenlijk een positieve impact kunnen hebben op de gemeenschap”, aldus Siebenga.

Wil je meer weten over het werk van de VPTZ-vrijwilligers of wil je er zelf een worden? Kijk dan hier.

Fotobijschrift:
Wouter Mondeel (links) en Irma Geritz (rechts) van uitvaartonderneming Monuta overhandigen de jubileumcheque van 750 euro aan Therèse Siebenga en Hetty van der Veen van stichting de Kap.