Wandelen en lunchen; Kap-vrijwilligers krijgen gezellig uitje aangeboden

Ieder jaar krijgen de vrijwilligers van de Kap een uitje met hun team aangeboden, als dank voor hun onbaatzuchtige inzet. De afgelopen weken zijn groepjes vrijwilligers, samen met hun coördinatoren, aan de wandel geweest op diverse locaties in Apeldoorn. De uitstapjes werden afgesloten met een heerlijke lunch.

Wil jij ook onderdeel worden van een van deze toffe vrijwilligers-teams? Neem dan contact op met de betreffende coördinator of kom naar een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers om je vrijblijvend te oriënteren op de vele mogelijkheden van het vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Iedere derde donderdag van de maand is er een bijeenkomst van 10:00 tot 11:00 uur op ons kantoor aan de Regentesselaan 2b. Aanmelden is niet nodig. Je bent van harte welkom.

Apeldoorn Zuidwest

16 Kap-vrijwilligers uit Apeldoorn Zuidwest hebben een interessante stadswandeling gemaakt onder leiding van stadsgids Ellemiek van de Watering. “De gids was echt een meerwaarde. We zijn op hele mooie, voor mij onbekende plekken in de binnenstad geweest”, zegt een van de deelnemers. Vooraf hadden de vrijwilligers zich verzameld bij de Kap voor een kopje koffie en na afloop was er een gezamenlijke lunch bij brasserie Het Oude Kantongerecht.

Coördinator: Miranda Berenschot

Apeldoorn Noordoost

Zo’n 30 vrijwilligers uit Apeldoorn Noordoost hebben zich ondergedompeld in de magische kerstsfeer van de Intratuin. Zij liepen in kleine groepjes door de fraai ingerichte winkel en genoten van de besneeuwde kerstbomen, pratende rendieren en de lampjes, de geuren en het geluid van Kerstmis. Na een lekkere lunch bij ‘Eten in de Proeftuin’, de horecalocatie van het tuincentrum, deelde vrijwilliger Kees Fielstra een mooi, zelfgeschreven gedicht uit en kregen de deelnemers bij de uitgang nog een klein presentje van de vrijwillige coördinatoren mee naar huis.

Coördinator: Laura Vrijsen

Apeldoorn Zuidoost

Het bezoek aan herinneringscentrum Het Apeldoornse Bosch heeft grote indruk gemaakt op de 14 vrijwilligers uit Apeldoorn Zuidoost. Onderdeel van het bezoek was een wandeling over het terrein langs twaalf informatiepanelen waarop de geschiedenis van het Apeldoornsche Bosch beschreven staat; van de oprichting van de Joods-psychiatrische instelling in 1909 tot en met de ontruiming en deportatie in januari 1943. “Ik woon hier al een hele tijd en had al lang het voornemen een keer hiernaartoe te gaan, maar het was er nog nooit van gekomen. Echt indrukwekkend”, blikt een van de deelnemers terug tijdens de lunch in brasserie De Zon.

Coördinator: Laura Vrijsen

Apeldoorn Noordwest

Het team Noordwest heeft genoten van een goed verzorgde lunch in Theehuis Westenenkerpark. Het theehuis wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na de lunch hield Dolly Verhoeven een korte lezing over de geschiedenis van Gelderland. Verhoeven is bijzonder hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit en mede-auteur van de boekenserie ‘Verhaal van Gelderland’. Bekijk hier de fotoreportage die Vrijwillig Wijkcoördinator Anieta Scholten van deze gezellige middag heeft gemaakt.

Coördinator: Nathalie Postma

Maatjes Apeldoorn

De vrijwilligers van Maatjes Apeldoorn hebben een bezoek gebracht aan Parc Spelderholt. Een uniek landgoed met een hotel en een kasteel, waar jongeren met een verstandelijke beperking worden opgeleid voor functies in de horeca, dienstverlening en onderhoud. Zij wonen, werken en leren op het Parc. In het hotel kregen de 17 maatjes uitleg over dit bijzondere zorgproject door de directrice van Spelderholt, gevolgd door een lunch. De middag werd afgesloten met een rondleiding over het landgoed door twee van de leerlingen.

Coördinator: Karin Gasseling

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg

Op de Nationale Vrijwilligersdag afgelopen december hebben 17 vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg (VPTZ) een themawandeling gemaakt over Begraafplaats Soerenseweg, onder de bezielende leiding van Hans, gids bij het Apeldoorns Gidsencollectief. De begraafplaats is rond 1900 aangelegd en is dankzij de vele bijzondere grafmonumenten een officieel rijksmonument. “Nooit geweten dat deze begraafplaats zo’n geschiedenis kent en dat er zoveel bekende Apeldoorners liggen”, merkte een van de deelnemers tijdens de rondleiding op. Na de wandeling hebben de VPTZ-vrijwilligers geluncht bij lunchroom Rembrandt.

Coördinator: Hetty van der Veen