Mantelzorgerconsulent Hetty: ‘In mijn privéleven ben ik ook mantelzorger’

Hetty werkt sinds december 2023 als Mantelzorgerconsulent bij De Kap. Ze heeft inmiddels 17 jaar ervaring in Palliatieve Terminale Zorg en Rouwbegeleiding. Deze kennis en ervaring komt bij De Kap goed van pas. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, lezen en yoga!

 

Na (bijna) 17 jaar als coördinator Palliatieve Terminale Zorg en Rouwbegeleiding bij de Kap en Hospice Apeldoorn te hebben gewerkt was Hetty toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik voelde dat ik meer voor mantelzorgers wilde betekenen.”

Ontdekking

“Bij De Kap had ik ontdekt dat ik in mijn privé leven ook mantelzorger ben. Want als moeder neem je toch vanzelfsprekend de zorg voor je kind met autisme en ADHD op je?! Ik realiseerde me tegelijkertijd dat dat andere zorg en zorgen met zich meebrengt. En ook bijzondere momenten.”

Rol binnen De Kap

Hetty zal voor De Kap de individuele gesprekken met mantelzorgers gaan voeren. Daarnaast zal zij verschillende gespreksgroepen – zoals onder andere NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)  gaan begeleiden. Ook het mede-organiseren van de Dag van de Mantelzorger – met andere betrokken organisaties uit de regio – valt onder haar takenpakket.

Kamperen en yoga

Hetty werkt 24 uur per week bij De Kap. In haar vrije tijd loopt ze graag hard, evenals wandelen en lezen. “Dit jaar ga ik starten met yoga, daar ben ik nieuwsgierig naar geraakt. Een hapje eten met vriendinnen of een avondje Gigant maak je me trouwens ook blij mee. Oh, en ik ben dol op kamperen!”

Hetty

Neem contact op!

Mantelzorg Consulent,

Heb je een vraag voor Hetty? Of wil je graag een persoonlijk gesprek met haar?