Werknemers Vigilat en Guusje zetten zich als vrijwilliger in voor Apeldoornse samenleving

Vigilat Beveiligingen en horecagelegenheid Guusje zijn een samenwerking met de Kap aangegaan. Door hun medewerkers de mogelijkheid te bieden om zich als vrijwilliger in te zetten voor de Apeldoornse samenleving, dragen zij bij aan een maatschappij waarin zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en geven zo op een mooie manier invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Vigilat

Werknemers van Vigilat Beveiliging gaan binnenkort ingezet worden voor kleine vrijwilligersklussen bij mensen thuis. Zo gaat een aantal van hen boodschappen doen voor iemand die dit zelf niet meer kan.

“Onze medewerkers rijden de hele dag rond in Apeldoorn en kunnen dit er best even bij doen”, zegt Lisette Cuperus van Vigilat. “Bovendien is het een fijne combinatie om zo als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en je medewerkers kennis te laten maken met mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken. En mochten de boodschappen niet door één van onze beveiligers gedaan kunnen worden, dan is er vast wel iemand van ons kantoorpersoneel die hierop in wil springen.”

Guusje

Op initiatief van Yesni Bloemendal, manager van horecagelegenheid Guusje, mocht de Kap afgelopen maand alvast vier van haar medewerkers noteren als nieuwe vrijwilliger. En binnenkort volgen er meer. Deze medewerkers gaan voor of na hun werktijd een uurtje koffiedrinken met hulpvragers van de Kap. Zo hopen ze voor de hulpvragers een leuke opstap te creëren om er eens even tussenuit te gaan.

Er wordt natuurlijk wel goed gekeken of er een match is tussen de hulpvragers en de vrijwilligers van Guusje. Bijvoorbeeld op basis van gedeelde interesses. “Wat het makkelijk maakt, is dat het op het werk is”, zegt Yesni. “Ze moeten dan misschien een keer een uur eerder komen of wat langer blijven, maar dat vinden ze niet erg. Deze actie maakt vrijwilligerswerk zo laagdrempelig voor collega’s.”

En de koffie? Die is door klanten van Guusje gedoneerd via een ‘uitgesteld kopje koffie’. Dat is een kopje koffie dat je voor een onbekende stadsgenoot besteld, die later op de dag zin heeft in koffie, maar dat niet zelf kan betalen.

Mogelijkheden

Wil je ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en zoek je een sociale activiteit waarmee je je als bedrijf kunt profileren? Neem dan contact op met Nathalie Postma van de Kap voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk om je maatschappelijke betrokkenheid handen en voeten te geven. Nathalie is bereikbaar op telefoonnummer 06 407 314 23.