Mantelzorg Ontmoetingsavond over impact Long Covid

De rol van een mantelzorger is al veeleisend, maar wanneer de hulpbehoevende naaste getroffen is door Long Covid, wordt deze uitdaging alleen maar groter. Om deze kwestie aan te kaarten en mantelzorgers de gelegenheid te bieden ervaringen te delen, organiseert de Kap op woensdag 10 januari een Ontmoetingsavond voor mantelzorgers over de impact van Long Covid bij hun naasten.

Na de acute fase van een Covid-infectie kunnen sommige mensen geconfronteerd worden met langdurige klachten die langer dan drie maanden aanhouden. Dit fenomeen staat bekend als Long Covid en kan zowel mentale als fysieke gevolgen hebben. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de impact die deze langdurige klachten hebben op de mantelzorgers van de getroffenen.

Tol

Mantelzorgers spelen een cruciale rol in het ondersteunen van hun naasten die lijden aan langdurige klachten als gevolg van Long Covid. De fysieke en mentale impact van deze aandoening kan een aanzienlijke tol eisen van zowel de patiënt als de verzorger. De dagelijkse taken van een mantelzorger worden vaak uitgebreid, aangezien ze niet alleen moeten omgaan met de basisbehoeften van de patiënt, maar ook met de bijkomende zorg die Long Covid met zich meebrengt.

Niet alleen

De Mantelzorg Ontmoetingsavond is bedoeld om mensen samen te brengen die te maken hebben met de gevolgen van Long Covid bij hun naasten. Het is een kans om verhalen te delen, steun te vinden en van elkaars ervaringen te leren. Monique Steunenberg van de Kap benadrukt het belang van deze ontmoetingsavond: “Het delen van ervaringen kan een krachtig middel zijn om te begrijpen dat je niet alleen bent in deze situatie. Samen kunnen we leren en elkaar ondersteunen.”

De gratis bijeenkomst op woensdag 10 januari bij de Kap aan de Regentesselaan 2-B begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur). Voor meer informatie over de Mantelzorg Ontmoetingsavond en/of om je aan te melden, kun je contact opnemen met Monique Steunenberg via m.steunenberg@dekap.nl of telefonisch op 06 407 305 79.