Mantelzorgconsulent Karin Storm: Hart vol toewijding en een schat aan ervaring

Karin Storm is sinds januari van dit jaar verbonden aan de Kap als Mantelzorgconsulent voor Apeldoorn en omliggende dorpen. In deze functie houdt ze zich met name bezig met het organiseren van vervangende mantelzorg (respijtzorg). Karin stelt zich graag even aan je voor.

“Ik ben getrouwd, heb twee kinderen. Mijn zoon studeert nog en mijn dochter is werkzaam bij het Rode Kruis”, schetst Karin haar thuissituatie. “Ik houd van alles wat met watersport te maken heeft en ben dan ook vaak te vinden op en in het water. Daarnaast houd ik van hardlopen en van samen met vriendinnen wandelen in de natuur en van culturele uitstapjes.”

Ervaringen

Karin heeft een achtergrond als HBO verpleegkundige, met de laatste jaren ervaring in de revalidatiezorg en als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Beiden in de gemeente Apeldoorn. Daarvoor is ze lange tijd werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Met deze combinatie van ervaringen houdt Karin zich bezig met het op de kaart zetten van de activiteiten die nodig zijn om het als mantelzorger vol te kunnen houden, fit te blijven en plezier te blijven houden. Het doel is dat de hulpbehoevende naaste met de juiste ondersteuning zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

“Het is mijn taak om bekendheid en publiciteit te geven aan de mogelijkheden van vervangende en ondersteunende mantelzorg aan allen die dit nodig hebben”, vat Karin haar werkzaamheden kort samen. “Tevens geven wij brochures, presentaties, nieuwsbrieven en dergelijke aan degene die veel contact hebben met de mantelzorgers. Denk hierbij aan thuiszorgorganisaties, casemanagers, sociaal werkers, praktijkondersteuners, en huisartsen.”

Vervangende mantelzorg

Daarnaast houdt Karin zich als Mantelzorgconsulent bezig met de organisatie van vervangende mantelzorg (respijtzorg), zoals logeerzorg voor de zorgvrager. Hiermee wil de Kap mantelzorgers de mogelijkheid bieden om de intensieve zorg die zij vaak hebben voor hun naasten te onderbreken, zodat zij even tot rust kunnen komen.

“Elke keer dat we e-mails of telefoontjes ontvangen van mantelzorgers en hulpverleners die op zoek zijn naar passende ondersteuning, geeft me dat een warm gevoel. En nog fijner is het als het daadwerkelijk werkt en er mooie verhalen volgen. Dat is precies waarvoor we het doen!!”
Wil je meer weten over vervangende mantelzorg? Bekijk hier de folder ‘Vervangende Mantelzorg’ of neem contact op met Karin Storm via 055 5295520 of mail naar: info@dekap.nl.