Maak kennis met mantelzorgconsulent Tessa

“Ik heb zelf ervaren hoe mooi het is om een ervaringsmaatje te mogen zijn en wat de meerwaarde hiervan is voor een jongere”, zegt consulent Jonge Mantelzorgers Tessa Wobma.

Tessa is mantelzorger geweest voor haar moeder. Vanwege de vanzelfsprekendheid van de situatie wist zij niet dat zij een ‘jonge mantelzorger’ was. Daar kwam ze pas tijdens haar opleiding Pedagogiek achter. “Ik was ervaringsdeskundige zonder dat ik het zelf doorhad. Daarom ben ik ook maatje geworden voor andere jongeren die in dezelfde situatie zaten als ikzelf. Ik weet dus hoe het is om een maatje te zijn, maar ook hoe je ze kan begeleiden.”

Hoe ben je bij de Kap terechtgekomen?

“Voor mijn afstuderen moest ik een vacature zoeken om te bespreken. Toevallig vond ik een oproep van de Kap voor een mantelzorgconsulent.” Het bleek een schot in de roos. In haar nieuwe functie als mantelzorgconsulent brengt Tessa niet alleen koppelingen tot stand tussen jonge mantelzorgers en ervaringsmaatjes, maar bezoekt ze ook organisaties om voorlichting over de doelgroep te geven. Daarnaast begeleidt ze negen stagiaires bij de Kap en ondersteunt ze het Platform Krachtig Apeldoorn; een initiatief van ouders met een zorgintensief kind.

Ervaringsmaatje

Wil je ook ervaringsmaatje worden, of ken je iemand die wel een ervaringsmaatje kan gebruiken? Kijk dan hier voor meer informatie.