Themabijeenkomst ‘Oog voor jou’ voor ouders met een zorgintensief kind

Speciaal voor ouders met een zorgintensief kind organiseert Platform Krachtig Apeldoorn maandag 6 februari de themabijeenkomst ‘Oog voor jou’. De bijeenkomst wordt verzorgd door Minke Verdonk, zelf moeder van een kind met een beperking en schrijfster van het gelijknamige boek, waarin ze ouders van een kind dat structureel meer zorg nodig heeft tips en adviezen geeft.

Gezinnen met een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking, of een chronische ziekte hebben te maken met veel zorgen en moeilijke vraagstukken. Het is vaak heel lastig om zaken geregeld te krijgen, zoals hulpmiddelen of een speciale woonvorm. Je weg vinden in de wereld van intensieve zorg voor je kind kost veel tijd en energie en gaat gepaard met veel emoties. Minke Verdonk is ervan overtuigd dat ouders dit alleen aankunnen als ze ook goed voor zichzelf zorgen.

Vier vragen

Tijdens de bijeenkomst ‘Oog voor jou’ staan vier vragen centraal: Wat is de impact op jóuw leven? Waarom is voor jezelf zorgen zo belangrijk? Waarom doen we het (te) weinig? Hoe kan zorgen voor jezelf eruit zien?

De bijeenkomst op maandag 6 februari is van 19:30 uur tot 21:30 uur in Ontmoetingsplek Het Kristal aan de Distelvlinderlaan 200 in Apeldoorn (inloop vanaf 19:15 uur). Belangstellenden kunnen zich via email aanmelden bij Laura Wenneker of Tessa Wobma.