Eerste Apeldoornse Mantelzorgsalon

Nog net voor de kerst, op donderdagavond 21 december, vond de allereerste Mantelzorgsalon plaats bij de Kap. Een initiatief van mantelzorgconsulenten Malika Ennahachi en Eleonora Souissa.

Mantelzorgsalon Apeldoorn brengt mantelzorgers met een migratieachtergrond samen om ervaringen te delen en een ondersteunend netwerk te vormen. De avond was een mix van herkenning en inspiratie, waarbij de aanwezigen de kans kregen om hun verhalen te delen en elkaar te ondersteunen.

Intensieve hulp

De Kap heeft als doel om alle Apeldoornse mantelzorgers te ondersteunen. Ongeveer één op de tien mantelzorgers heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Zij bieden vaak intensieve hulp en zijn relatief vaak (zwaar) belast. Alle reden dus om samen te bespreken wat zij nodig hebben en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. De Mantelzorgsalon creëert een ruimte waar deze specifieke uitdagingen besproken kunnen worden en waar samenwerking wordt gestimuleerd om elkaar beter te ondersteunen.

Nieuwsbrief

De hoop is om in de toekomst samen te blijven werken aan een inclusieve en ondersteunende omgeving voor alle Apeldoornse mantelzorgers. Malika en Eleonora nodigen iedereen uit die op de hoogte wil blijven van toekomstige activiteiten van Mantelzorgsalon Apeldoorn om zich via onderstaand inschrijfformulier aan te melden voor de nieuwsbrief MantelzorgActueel.