Digitale Meet&Greet Brussen: verbinding en ervaringen delen

Op maandagavond 29 januari organiseert belangenvereniging Sien, in samenwerking met Marike van Weelden en Vera Duivenvoorden, een digitale Meet&Greet voor broers en zussen van een kind met een beperking of een psychische aandoening (zogenaamde ‘Brussen’). Een avond waar jongeren van alle leeftijden samen kunnen komen om ervaringen te delen en inzichten te verkrijgen over het leven met een broer of zus met een (verstandelijke) beperking.

De centrale vragen van de avond belichten de diverse facetten van het leven als broer of zus van iemand met een beperking. Hoe vind je ruimte en tijd voor jezelf te midden van de zorg voor je broer of zus? Wat komt er op je af als je ouders op termijn de zorg aan jou willen overdragen? Kun je openlijk praten over je behoeften, zorgen en verdriet met je ouders of anderen? En misschien wel het belangrijkste: wie ziet jou in deze uitdagende rol?

Zus van Broer

De Meet&Greet zal worden geleid door Marike van Weelden, die in maart de voorstelling ‘Zus van Broer’ zal spelen. Ze biedt niet alleen een voorproefje van haar nieuwe project, maar deelt ook persoonlijke inzichten over haar leven als moeder van dochter Bieneke, die de zus is van broer Jons.

Zie je mij

Vera Duivenvoorden laat een aantal foto’s zien van haar foto-expositie ‘Zie je mij’, waarin ze de jonge mantelzorgers in beeld brengt. Ze deelt niet alleen haar artistieke werk, maar zal haar persoonlijke ervaringen delen.

Aanmelden

De Meet&Greet is bedoeld voor broers en zussen van alle leeftijden. Of je nu jong of oud bent, de uitdagingen en mooie momenten van het leven met een broer of zus met een beperking zijn universeel. Het delen van ervaringen kan niet alleen verhelderend zijn, maar ook bijdragen aan een gevoel van gemeenschap.

Het gratis webinar begint om 20.00 uur en zal naar verwachting rond 21.00 uur eindigen. Wil je deelnemen aan deze bijzondere digitale Meet&Greet Brussen? Meld je dan snel aan en stuur een e-mail naar info@sien.nl. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke vragen, dus voel je vrij om deze van tevoren door te geven via een e-mail.