Mindfulness brengt mantelzorgers rust

Als mantelzorger ben je veelal gericht op het welzijn van je dierbare, waardoor je jezelf wel eens uit het oog verliest. De balans is soms zoek en overbelasting ligt op de loer. Daarom bieden we dit najaar speciaal voor mantelzorgers een cursus Mindfulness aan. Na een aantal jaren dit online te hebben aangeboden, kun je de cursus nu weer in levenden lijve volgen.

Verdriet, zorgen, schaamte, slapeloosheid en stress. Mantelzorgers hebben vaak zoveel aan hun hoofd, dat ze niet aan ontspanning en tijd voor zichzelf toekomen. Aan bepaalde gebeurtenissen in het leven kun je nu eenmaal niets veranderen. Wel kun je leren hoe je hier op een gezonde manier mee omgaat, zodat er een juiste balans ontstaat tussen je zorgtaken en je eigen welbevinden.

Rust

Mindfulness leert je op een vriendelijke manier stil te staan in het dagelijkse drukke leven en je bewust te worden van wat er in het huidige moment gaande is, zonder daarover te hoeven oordelen. Door stil te staan ontstaat er rust, waardoor je anders naar de dingen gaat kijken. Je ziet beter je gewoontes, die niet altijd helpend zijn, maar vaak automatisch gaan.

Door hier bewust van te worden kun je ervoor kiezen om de dingen anders te doen dan je ze altijd deed. Zo leer je uit je automatische patronen te stappen (met name die waar je ontevreden over bent) en bewust te reageren. Je leert om goed voor jezelf te zorgen.

Aanmelden

In zes bijeenkomsten leer je mindfulness te begrijpen en praktisch toe te passen, zodat je er thuis mee aan de slag kunt gaan. Het vraagt dagelijks enige tijd oefening.

De cursus wordt gegeven door Martha Pastink (mindfulness- en compassietrainer, preventiewerker GGZ) en zal plaatsvinden bij de Kap aan de Regentesselaan 2B. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Data: Maandag 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 11 december, van 19:30 tot 21:15 uur.

Voor koffie/thee wordt gezorgd en achter de Kap kun je gratis parkeren.
Eigen bijdrage: € 35,- voor de gehele cursus, dit graag contant betalen tijdens de eerste bijeenkomst. Mocht de eigen bijdrage voor u een probleem zijn, dan lossen we dat op.

Graag voor 18 september aanmelden via info@dekap.nl.
Na 18 september hoor je of je mee kunt doen en zal er een korte intake plaatsvinden.

Heb je nog vragen? Mail dan met mantelzorgconsulent Monique Steunenberg: m.steunenberg@dekap.nl of bel 06 407 305 79.