Samenwerking tussen de Kap en MEE Samen leidt tot mooie resultaten

In de praktijk komen we bij de Kap regelmatig inspirerende voorbeelden tegen van een geslaagde samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. Zoals collega Karin Gasseling, netwerkregisseur van het platform Ertoe Doen, die voor Sjoerd Havenaar van MEE Samen twee maatjes kon koppelen aan twee jonge hulpvragers.

Inwoners van de gemeente Apeldoorn kunnen met uiteenlopende sociale vragen over opvoeding, ouderenzorg, vervoer en geldzaken terecht bij Samen055. Dit is een netwerkorganisatie van Stimenz, Centrum Jeugd en Gezin en de gemeente waar MEE Samen ook onderdeel van is. MEE Samen is een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor iedereen met een beperking.

Perfecte oplossing

Bij Samen055 worden wekelijks praktijksituaties besproken. Tijdens een van deze overleggen kreeg Karin Gasseling de gelegenheid om samen te werken met Sjoerd Havenaar. Sjoerd zocht voor twee jonge hulpvragers een passend maatje en Karin bood de perfecte oplossing. Dankzij Maatjes Apeldoorn zijn er twee maatjes gekoppeld aan twee jonge hulpvragers, waarbij de vraag en de leeftijd goed op elkaar aansloten. Dit resulteerde volgens Sjoerd in een hele leuke match.

Koppeling

Deze geslaagde koppeling illustreert de waarde van een goede samenwerking tussen verschillende maatschappelijke organisaties. Door hun kennis, ervaring en middelen te delen, kunnen zij een nog grotere impact hebben op de Apeldoornse gemeenschap. Het benadrukt tevens de onschatbare waarde van vrijwilligerswerk en het creëren van mogelijkheden voor mensen om elkaar te ondersteunen. Daarom willen we Sjoerd hartelijk bedanken (met een mooie plant) voor de uitstekende samenwerking en kijken we uit naar de volgende hulpvragen die we samen met MEE Samen kunnen oppakken.

 

Fotobijschrift: Sjoerd Havenaar van MEE Samen ontvangt uit handen van Karin Gasseling van de Kap een mooi plant als dank voor de fijne samenwerking.