Welverdiende pauze voor Apeldoornse mantelzorgers

Een avondje naar de bioscoop, een dagje uit, een weekendje weg, of gewoon even lekker sporten – voor de meeste mantelzorgers is dat vaak een ongekende luxe. Daarom staat de maand december bij stichting de Kap weer helemaal in het teken van de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’. Een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven die bereid zijn een paar uurtjes per maand de taken van een mantelzorger over te nemen, zodat deze even kan ontspannen.

In Nederland staan ruim vier miljoen mantelzorgers dag in dag uit klaar om hun naasten de nodige zorg en ondersteuning te geven. In de drukte van alledag wordt nog wel eens vergeten dat ook zij momenten van rust en ontspanning nodig hebben.

Aandacht

“Je hoeft echt geen professionele zorgverlener te zijn om de taken van een mantelzorger tijdelijk over te nemen”, zegt Laura Vrijsen, vrijwilligerscoördinator bij de Kap. “De hulpbehoevende naaste een beetje gezelschap houden en wat aandacht geven of samen een eindje wandelen kan al veel betekenen voor een overbelaste mantelzorger.”

De campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ roept inwoners van Apeldoorn daarom op om zich aan te melden als vrijwilliger Vervangende Mantelzorg. Mensen die bereid zijn om af en toe een helpende hand te bieden, zodat een mantelzorger even wat tijd voor zichzelf kan nemen, kunnen zich melden bij Laura Vrijsen via 06 345 529 50, of mailen naar l.vrijsen@dekap.nl. Meer informatie over vervangende mantelzorg vind je hier.

Foto uit de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ van stichting de Kap; een mantelzorger wil ook wel eens zorgeloos haar kleinkind kunnen bezoeken. Maak jij dat mogelijk?