Zorgeloos genieten dankzij inzet vrijwilliger mantelzorgvervanging

Tijdens de High Tea voor vrijwilligers van de Kap toont Lineke Maat, directeur van de Kap, trots één van de vier posters van de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’. Op de posters zien we mantelzorgers die zorgeloos genieten van een avondje bioscoop, een dagje op het strand, die lekker sporten of op familiebezoek gaan.

De oproep is deze zomer op meerdere locaties in Apeldoorn te zien. Bijvoorbeeld op het prikbord van buurtcentra, winkels en sportscholen, op aanplakzuilen in de binnenstad van Apeldoorn en aan het begin van iedere film bij Filmtheater Gigant en bioscoop Vue Apeldoorn.

Flexpool

Mantelzorgers kunnen moeilijk van huis weg vanwege de zorg voor een dierbare. Om deze uitstapjes toch mogelijk te maken roepen we inwoners van Apeldoorn op om zich aan te melden als vrijwilliger voor de Flexpool Mantelzorgvervanging. Als vrijwilliger in de flexpool kun je op oproepbasis worden ingezet om mantelzorgers tijdelijk te vervangen. Dit kan variëren van enkele uren tot een hele dag.

Dus heb jij wat vrije tijd en energie over en gun je mantelzorgers ook een onbezorgd dagje uit? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de flexpool. Samen kunnen we zorgen voor een beetje ontspanning en geluk in het leven van mantelzorgers en hun naasten.

Kijk hier voor meer informatie.