MaatjesApeldoorn roept vrouwen op om het verschil te maken

Er zijn bij MaatjesApeldoorn meer dan 50 vrijwillige maatjes actief, mannen én vrouwen. Deze vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het leven van mensen die weinig sociale contacten hebben of moeite hebben om zelfstandig deel te nemen aan activiteiten buitenshuis en daarvoor tijdelijk een maatje nodig hebben.

Een Maatjes-traject duurt ongeveer een jaar. Gedurende dat jaar help je je hulpvrager om letterlijk en figuurlijk ‘in beweging te komen’. Bijvoorbeeld door te sporten of samen op pad gaan en zo nieuwe sociale contacten op te bouwen.

Goede mix

Iedere koppeling tussen een vrijwilliger en hulpvrager is maatwerk. Een goede mix tussen mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers is dus belangrijk. Nu wil het geval dat er momenteel een aantal vrouwelijke hulpvragers zijn die heel graag een jonge vrouw als maatje willen. Daarom roept MaatjesApeldoorn vrouwen (30+) op om zich aan te melden als vrijwilliger.

Positief verschil

Dus heb jij een paar uurtjes over en wil je een positief verschil maken in iemands leven? Meld je dan nu aan. Voor een aantal hulpvragers zijn we specifiek op zoek naar een vrouw, maar ook mannen zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden kan door te bellen met Truus de Boer, coördinator MaatjesApeldoorn/de Kap. Zij is bereikbaar op 06 419 458 77 of via mail: t.deboer@dekap.nl. Kijk hier voor meer informatie over MaatjesApeldoorn.

MaatjesApeldoorn is een samenwerkingsproject van de Kap en Stimenz.