Brunch lanceert hartverwarmende actie: Doneer een kopje koffie voor een ander

Terwijl de herfstbladeren onder onze voeten knisperen en de winter haar intrede doet, verlangen velen naar momenten van gezelligheid en warmte. Die behoefte naar geborgenheid brengt mensen samen. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, ondanks de drukte om hen heen, een zekere mate van eenzaamheid ervaren en anderen die zich financieel beperkt voelen.

Daarom is Lunchroom Brunch in Hoenderloo samen met vrijwillige hulpdienst Dinge Doen een hartverwarmende actie gestart. Wat als het genot van een kopje koffie of thee niet enkel voor jezelf is, maar ook gedeeld kan worden met diegene die wel wat extra aandacht kan gebruiken? De komende maanden staat bij Brunch op iedere tafel een kaart met een QR-code. Door de code te scannen kun je een kopje koffie of thee doneren aan iemand die hier wellicht niet de financiële middelen voor heeft of zich misschien wat eenzaam voelt.

Gezellig

De donaties komen via stichting Vrienden van de Kap binnen bij Dinge Doen Hoenderloo. Deze vrijwillige hulpdienst voor informele zorg koppelt mensen die graag wat voor een ander willen doen aan inwoners van Hoenderloo die ondersteuning nodig hebben. Met behulp van deze donaties kunnen vrijwilligers van Dinge Doen hun hulpvragers een gezellig en kosteloos uitje aanbieden bij Brunch. “Het idee is dat een simpel gebaar, zoals het ontspannen genieten van een lekker kopje koffie of thee met een fijn gesprek, al een wereld van verschil kan maken”, zegt Nikki Zoonen, eigenaresse van Brunch, over dit initiatief.

Doneerknop

Wil jij ook bijdragen aan dit initiatief en iemand een hartverwarmend geluksmomentje schenken in de vorm van een lekker kopje koffie of thee bij Brunch? Ga dan rechtstreeks naar de doneerknop. Alle bedragen, klein of groot, zijn van harte welkom.

Nieuwe website

De doneeractie wordt tevens aangegrepen om het nieuwe logo en de nieuwe website van vrijwillige hulpdienst Dinge Doen Hoenderloo onder de aandacht te brengen. Want behalve een kopje koffie of thee kun je natuurlijk ook je tijd doneren door een paar uurtjes per maand vrijwilligerswerk te doen. Op www.dingedoenhoenderloo.nl vind je alle informatie over de diensten die Dinge Doen aanbiedt en lees je wat je als vrijwilliger kunt betekenen voor een dorpsgenoot die wel wat extra hulp kan gebruiken.