Stage bij de Kap geeft Eline zelfvertrouwen

Momenteel zijn bij de Kap zeven studenten actief van verschillende mbo- en hbo-opleidingen. Zoals Eline Bakker (22) uit Bathmen. In tegenstelling tot haar collega-stagiaires, die de opleiding Social Works volgen, doet Eline de studie Ecologische Pedagogiek aan de HU in Amersfoort. Deze vorm van pedagogiek richt zich op de invloed van de omgeving op kinderen en hun opvoeders.

“Via de vacaturesite van mijn school ben ik bij de Kap terechtgekomen”, vertelt Eline (rechts op de foto). Ze loopt iedere woensdag stage, ongeveer zes uur per week, en blijft dit doen tot het einde van haar eerste schooljaar in juni 2023. Momenteel begeleidt ze twee gezinnen met een hulpvraag. “Mijn taak is om de moeder een paar uur te ontlasten door leuke activiteiten met de kinderen te doen. Zoals met de 15-jarige Luna, die vanwege een beperking wat extra aandacht nodig heeft. Dan spelen we bijvoorbeeld samen een bordspel of we gaan samen bakken of koken. Maar ook even lekker naar buiten om te spelen, een rondje te wandelen en een beetje te kletsen.”

Vertrouwensband

Tot nu toe vindt Eline haar stage bij de Kap heel leuk en erg leerzaam. Ze hoopt de komende tijd met name te leren hoe ze een vertrouwensband met haar hulpvragers kan opbouwen. Wat ze vooral fijn vindt is dat ze de kinderen zelfstandig mag begeleiden. “Als het nodig is kan ik altijd terugvallen op mijn begeleiders. Hierdoor krijg ik veel zelfvertrouwen en ben ik mij meer bewust van mijn eigen handelen”, aldus Eline.

Stageplek

Ben jij student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Social Works) of Pedagogiek en zoek je een leuke, leerzame stageplek? Neem dan contact op met Tessa Wobma via: t.wobma@dekap.nl of bel 06 187 074 72.

Fotobijschrift:
Stagiaire Eline (rechts) en Luna doen iedere week iets leuks samen.