Terugblik Week van de Jonge Mantelzorger: Samen zorgen, samen genieten

Van 1 tot en met 7 juni hebben we met veel enthousiasme de Week van de Jonge Mantelzorger gevierd! Een week waarin extra aandacht werd gevraagd voor jongeren die opgroeien in een gezin met een zorgvrager. Met verschillende activiteiten hebben we geprobeerd om deze jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Een van de hoogtepunten van deze week was de Djembé-workshop, waar jong en oud samenkwamen om samen muziek te maken en plezier te beleven. Het was fantastisch om te zien hoe de deelnemers zich lieten meevoeren door de ritmes en samen een geweldige muzikale ervaring creëerden.

Hertenboerderij

Voor de jongere kinderen van 6 tot en met 10 jaar hebben we een bezoek georganiseerd aan de Hertenboerderij in Nijbroek. Ze konden daar niet alleen genieten van de schattige herten, maar ook spelletjes spelen en plezier maken met leeftijdsgenoten. Het was een dag vol avontuur en verwondering voor de jonge deelnemers.

Suppen

Ook de 10-plussers kwamen aan hun trekken met een sportieve activiteit: Suppen op Bussloo. Met peddels in de hand trotseerden ze de golven van het meer en genoten ze van de prachtige omgeving. Het was een leuke en verfrissende ervaring waarbij ze hun zorgen even konden vergeten en volop konden ontspannen.

Programma

Na de zomer staan er weer een aantal fantastische activiteiten op het programma speciaal voor jonge mantelzorgers. Zo organiseren we onder andere een Kamp, waar ze nieuwe vrienden kunnen maken en even helemaal kunnen ontspannen in een leuke omgeving. Daarnaast hebben we ook een Fundag gepland, vol met leuke spellen en activiteiten.

Houd onze website en socials Instagram en Facebook in de gaten voor meer informatie over deze activiteiten.