Trainingen ‘De Kap op weg’ biedt vrijwilligers extra handvatten

“Heel zinvol om al een beeld te krijgen wat ik kan verwachten.” Zo reageerde een van de deelnemers na afloop van de training ‘Grenzen Stellen’. Drie keer per jaar worden onder de noemer ‘De Kap op weg’ de modules ‘Communicatie’, ‘Niet Pluis’ en ‘Grenzen Stellen’ aangeboden aan vrijwilligers.

Als vrijwilliger heb je vaak contact met mensen in een kwetsbare positie. Tijdens deze bijeenkomsten leer je waar je tijdens je vrijwillige inzet zoal tegenaan kunt lopen en hoe je daarmee om kunt gaan. Zo bieden we je extra handvatten om je mooie werk nog beter te kunnen doen. Daarnaast heb je contact met collega-vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en meer kennis op te doen.

Voor dit jaar staan de volgende ‘De Kap op weg’-trainingen gepland.

Communicatie/basishouding

Maandag 9 oktober van 10:00 tot 12:30 uur

Hoe kun je al communicerend in verbinding blijven met je hulpvrager én met jezelf.

Grenzen Stellen

Dinsdag 31 oktober van 14:00 tot 16:30 uur

Hoe geef je je grenzen aan en voorkom je dat je als vrijwilliger teveel hooi op je vork neemt.

Niet Pluis

Maandag 20 november van 10:00 tot 11:00 uur

Hoe herken en bespreek je een niet-pluis-gevoel, zodat problemen eerder worden gesignaleerd.    

Ook vrijwilligers die al wat langer bij de Kap werken zijn van harte welkom. We zijn per slot van rekening nooit uitgeleerd toch? En hoe leuk is een mix van mensen die praktijkvoorbeelden kunnen inbrengen en mensen die fris starten.

Doe je mee? Geef dan z.s.m. de data door van de training(en) die je graag wilt volgen. Je kunt je per mail aanmelden bij info@dekap.nl Wil je eerst meer horen waar een module over gaat, bel dan naar de Kap: 055 529 55 20