Verhalen gezocht van mantelzorgers voor vertelvoorstelling, podcast en nieuwsbrief

Karin Fennes van stichting de Kap is op zoek naar verhalen van Apeldoornse mantelzorgers, voor diverse projecten dit najaar. Het gaat om verhalen die verteld kunnen worden tijdens een vertelvoorstelling in november 2023, als podcast in het najaar en voor publicatie in de online nieuwsbrief MantelzorgActueel en het magazine Informeel.

Waarom verzamel je mantelzorgverhalen?

Door verhalen uit het dagelijkse leven van mantelzorgers te vertellen willen we de impact van het zorgen voor een naaste meer zichtbaar maken. Met deze verhalen geven we mantelzorgers de erkenning die ze verdienen en zien zij dat ze er niet alleen voor staan. Daarnaast hopen we de drempel om gebruik te maken van ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers te verlagen.

Wat voor mensen zoek je?

Ik zoekt 4 á 5 mantelzorgers die hun verhaal willen delen tijdens een vertelvoorstelling in november 2023. Onder begeleiding van regisseur Aad van der Waal krijgen de mantelzorgers de kans om hun eigen ervaringen te bewerken tot een verhaal dat geschikt is voor publiek.

Wat voor verhalen zoek je?

De verhalen kunnen gaan over verschillende mantelzorgsituaties en worden verteld door zowel jonge als oudere mannen en vrouwen die zorgen voor een naaste als partner, ouder, kind, broer/zus of vriend/vriendin. Naast verhalen van geboren Apeldoorners willen we ook verhalen van nieuwkomers en mantelzorgers met een migratieachtergrond voor het voetlicht brengen.

Waar ga je de verhalen nog meer voor gebruiken?

Ook voor een podcast over mantelzorg, voor de nieuwsbrief MantelzorgActueel en het magazine Informeel zoek ik mantelzorgers die geïnterviewd willen worden. Zo kunnen de mantelzorgers hun verhaal delen met een breder publiek.

Oproep

Ben jij mantelzorger en wil je jouw verhaal vertellen? Stuur dan een mail naar Karin Fennes. Zij maakt graag een afspraak met je om je verhaal te bespreken en te kijken welke vorm het beste bij jou past.