Gespreksgroep speciaal voor inwoners uit Apeldoorn en omliggende dorpen die hun partner zijn verloren.

Je partner verliezen is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Een toekomst waarin ze samen op konden trekken is in een klap verdwenen. Naast het verlies van je geliefde moet je ook de draad van het leven weer zien op te pakken. Daarom organiseert de Kap de ‘Gespreksgroep Partnerverlies’ speciaal voor inwoners uit Apeldoorn en omliggende dorpen die hun geliefde zijn verloren en jonger zijn dan 67 jaar. Mensen die misschien nog werken, kinderen thuis hebben wonen en die met het verlies van hun levenspartner hun toekomstdromen hebben zien wegvallen.

Doel

Het doel van de gespreksgroep is om mensen met elkaar in contact te brengen en hen te laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Eens in de twee weken komen de deelnemers bij elkaar. In maximaal acht bijeenkomsten ontmoeten ze lotgenoten die hun verhaal en gevoelens herkennen, met wie ze ervaringen kunnen delen en die elkaar willen helpen en steunen in deze moeilijke tijd. Zo kan de gespreksgroep hen helpen bij het omgaan met het verlies van hun dierbare.

De gespreksgroep bestaat uit zes tot acht deelnemers en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger en een ervaringsdeskundige die tevens rouwconsulent is. Het eerste samenzijn is op maandag 24 april van 10:00 tot 11:30 uur bij de Kap aan de Regentesselaan 2-B. Aan de Gespreksgroep Partnerverlies zijn geen kosten verbonden. Mocht je interesse hebben mail dan naar Hetty van der Veen (zie contactgegevens hiernaast). Vooraf vindt er een persoonlijk kennismakingsgesprek plaats, dus meld je tijdig aan.