Zoals het veelal met ziektes gaat krijgt het pas echt je aandacht wanneer het een naaste of jezelf treft. In dit geval is het niet anders. Tijdens een aantal mooie en indringende gesprekken tussen twee vrienden is de motivatie ontstaan om de ziekte van Parkinson breder onder de aandacht te brengen en ook de ingrijpbare gevolgen van deze ziekte herken- en bespreekbaar te maken. En dit laatste is nu precies wat wij met ‘Hé Mister Parkinson’ willen bereiken. De voorstelling is op 15 april te zien in Randerode.

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Veroudering en erfelijkheid spelen een rol bij het krijgen van de ziekte, maar ook externe factoren zoals vervuiling van de omgeving (gifgassen en pesticiden) zorgen voor een explosie van nieuwe Parkinson gevallen. In Nederland hebben zo’n 55.000 mensen de ziekte. Naast de lichamelijke symptomen die met de ziekte gepaard kunnen gaan, heeft de ziekte ook een enorme invloed op het psychisch en emotioneel welzijn van de zieke.

In de monoloog ‘Hé Mister Parkinson’ volgen we Lodewijk van Haaften. Lodewijk heeft een paar jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen. Zijn drukke baan als interim-manager en coach heeft hij voortijdig moeten opgeven. In veel opzichten is hij afhankelijk van de zorg van zijn naasten en daar heeft hij soms moeite mee. Hij worstelt met de symptomen van de ziekte, is bang voor wat er misschien komen gaat. Zeker is dat de ziekte niet te stoppen is. Hij komt in een psychische en emotionele rollercoaster. Hij kijkt soms terug op zijn leven, staat stil bij het moment en durft de toekomst niet onder ogen te zien.

De Kap organiseert in samenwerking met Zorggroep Apeldoorn, het Parkinson café en Vérian deze voorstelling op maandag 15 april in Randerode.
Inloop vanaf 19.00 uur
.