Na de acute fase van een Covid-infectie kunnen sommige mensen geconfronteerd worden met langdurige klachten die langer dan drie maanden aanhouden. Dit fenomeen staat bekend als Long Covid en kan zowel mentale als fysieke gevolgen hebben. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de impact die deze langdurige klachten hebben op de mantelzorgers van de getroffenen.

De rol van een mantelzorger is al veeleisend, maar wanneer een naaste getroffen is door Long Covid, wordt deze uitdaging alleen maar groter. Om deze kwestie aan te kaarten en mantelzorgers de gelegenheid te bieden ervaringen te delen, organiseert de Kap op woensdag 10 januari een Mantelzorg Ontmoetingsavond. Deze bijeenkomst is bedoeld om mensen samen te brengen die te maken hebben met de gevolgen van Long Covid bij hun naasten. Het is een kans om verhalen te delen, steun te vinden en van elkaars ervaringen te leren.

Niet alleen

De Mantelzorg Ontmoetingsavond bij de Kap aan de Regentesselaan 2-B begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur).
Voor meer informatie over de Mantelzorg Ontmoetingsavond en/of om je gratis aan te melden, kun je contact opnemen met Monique Steunenberg via m.steunenberg@dekap.nl of telefonisch op 06 407 305 79.